Fiksno-bezicna sirokopojasna mreza na LTE tehnologiji

Objavljeno: jul 21, 2011 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized

Kompaniju NBN australijska Vlada osnovala je 2009. godine radi projektovanja, izgradnje i upravljanja nacionalnom širokopojasnom mrežom. NBN je odabrao Ericsson da izgradi i upravlja fiksnom-bežičnom širokopojasnom mrežom zasnovanom na LTE tehnologiji, koja će raditi na frekvenciji od 2,3 GHz. Ona će ruralnoj australiji doneti download brzine do 12 Mbps i upload brzine do 1 Mbps, što je značajno unapređennje u odnosu na postojeće usluge.

Ova odluka je u skladu s vizijom australijske Vlade da razvije brzu širokopojasnu mrežu koja će biti dostupna celokupnoj populaciji, i deo je nacionalne investicije u infrastrukturu vredne 36 milijardi australijskih dolara.

NBN-ova nova nacionalna mreža će doneti i nove mogućnosti u zdravstvu i obrazovanju. Brz širokopojasni pristup će omogućiti prenos medicinskih slika, obavljanje doktorskih pregleda, kao i medicinske obuke na daljinu. Širokopojasne usluge će omogućiti i bolji pristup medicinskim profesionalcima, uslugama medicinskog praćenja, kao i bogatije i raznovrsnije mogućnosti za obrazovanje.

Kevin Brown, vd generalni direktor, NBN, kaže: „NBN će ruralnim oblastima Australije ponuditi najnoviju 4G bežičnu tehnologiju kao deo svoje fiksne-bežične usluge. Fiksni-bežični pristup će nam omogućiti da planiramo mrežu za predvidljiviji broj korisnika u određenoj oblasti. To nam daje bolju kontrolu nad brzinom i kvalitetom usluge.“

Sam Saba, direktor Ericssona u Australiji, kaže: „Kao lider u 4G tehnologiji, LTE se širi svetom i ekosistem ove tehnologije brzo raste. Zahvaljujući našim uslugama, ponudi mrežnih rešenja i podršci za najširi raspon brzina i frekvencijskih opsega, u mogućnosti smo da zajednicama koje su obično u nepovoljnijem položaju zbog udaljene lokacije obezbedimo efikasnu isporuku širokopojasnih usluga baziranih na LTE tehnologiji.“

LTE će omogućiti isporuku širokopojasnih usluga – u ovom slučaju putem uređaja za fiksni-bežični pristup iz kuće – koje zadovoljavaju NBN-ove zahtevne kriterijume kvaliteta i performansi. Fiksne-bežične mreže se koriste da povežu stacionalne tačke – u ovom slučaju LTE bazne stanice sa nekoliko domaćinstava ili preduzeća – što NBN-u omogućava da pruži izuzetan korisnički ugođaj.

Desetogodišnji ugovor podrazumeva da će Ericsson obezbediti LTE mrežu, uključujući opremu za bežični pristup, osnovu mreže i transmisiju, kao i vezane usluge. Među proizvodima iz Ericssonove široke ponude nalazi se i RBS6000 bazna stanica koja podržava više standarda, kao i rešenja za transmisiju i Evolved Packet Core.

Po uslovima ugovora, Ericsson će projektovati, izgraditi, upravljati i održavati NBN-ovu mrežu u svim njenim delovima, uključujući sisteme za podršku poslovanju. To obuhvata aktiviranje usluga, upravljanje i garantovanje rada, kao i upravljanje performansama i kapacitetom. Ericsson će takođe obezbediti širok spektar uskluga kao što su konstrukcija, instalacija, ugovaranje i usluge obuke. Upravljanje mrežom će s Ericssona preći na NBN nakon isteka ovog ugovora.

Ericsson je do danas potpisao komercijalne LTE ugovore s šest od sedam najvećih operatora, prema globalnom prihodu u 2010. godini. Ericsson je glavni pokretač otvorenih standarda i ima najznačajniji uticaj na objavljene LTE specifikacije. Očekuje se da će imati 25 odsto najvažnijih patenata vezanih za LTE, što će ga činiti najvećim vlasnikom patenata na tržištu. Ericsson je tržišni lider u oblasti upravljanja mrežama koje opslužuju više od 800 miliona pretplatnika širom sveta.

<script type=“text/javascript“><!–
google_ad_client = „ca-pub-3238907903143838“;
/* Dugme */
google_ad_slot = „9740962588“;
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
//–>
</script>
<script type=“text/javascript“
src=“http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js“&gt;
</script>

<script type=“text/javascript“><!–
google_ad_client = „ca-pub-3238907903143838“;
/* etf */
google_ad_slot = „8715368232“;
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
//–>
</script>
<script type=“text/javascript“
src=“http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js“&gt;
</script>

<script type=“text/javascript“><!–
google_ad_client = „ca-pub-3238907903143838“;
/* Soliter */
google_ad_slot = „3934117366“;
google_ad_width = 120;
google_ad_height = 600;
//–>
</script>
<script type=“text/javascript“
src=“http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js“&gt;
</script>

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s