Google+ uvodi odobrene naloge za poznate

Objavljeno: avgust 21, 2011 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized
Oznake:

Izvor: IT News

Google će dodati oznaku za autorizaciju identiteta korisnika društvene mreže Google+, počev od javnih ličnosti i ljudi koje su mnogi dodali među svoje kontakte.

Kasnije, ove verifikacione oznake biće dostupne širem broju korisnika koji nisu poznati ili naširoko popularni na ovom sajtu, kazala je zvaničnica Google+ Ven-Ai Ju u svom postu.

Za sada je glavni cilj da se korisnici obaveste koji je zvanični profil nekog pevača, glumca, političara ili „običnog” ali krajnje popularnog vlasnika Google+ naloga koga bi želeli da dodaju u svoje krugove.

„Kada posetite profil neke javne, poznate ličnosti videćete verifikacionu ‘značku’ pored imena njenog profila, što će vam pomoći da znate da je iza njega stvarna, proverena osoba”, kaže Ven-Ai Ju.

Autorizovani Gooogle+ nalozi imaće sivi znak odobrenja unutar svetlije sivog kruga odmah uz ime profila. Iz Ven-Ainog posta ne može se jasno zaključiti koliko „sledbenika” treba neki korisnik da ima kako bi se kvalifikovao za verifikaciju.

I drugi slični sajtovi imaju verifikovane naloge, uključujući i Twitter, koga mnoge javne ličnosti koriste kako bi komunicirale sa svojim fnovima.

Google je, međutim, pre nekoliko nedelja naišao na kritike kada je agresivno krenuo da sprovodi svoju politiku pravih imena, što je dovelo do gašenja mnogih naloga za koje je odlučeno da su sporni.

Nakon toga Google je saopštio da će modifikovati ovaj proces i potencijalnim spornim korisnicima dati šansu da izmene svoje podatke i dobiju pravo na žalbu pre nego što budu izbrisani.

Međutim, neki i dalje smatraju da Google ozbiljno treba da razmisli o svojoj politici stvarnih imena jer ima slučajeva kada je korišćenje pseudonima radi zaštite privatnosti opravdano; recimo, kad je reč o političkim disidentima ili žrtvama nasilja u porodici.

Lansiran krajem juna, Google+ ima oko 25 miliona otvorenih naloga, iako još uvek radi u beta verziji i prijavljivanje je moguće samo uz pozivnicu.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.