Rektorat i Dekani osudili napad na studente

Objavljeno: oktobar 25, 2011 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized
Oznake:

BEOGRAD – Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu i dekani Filološkog i Filozofskog fakulteta oštro su osudili napad nepoznate grupe mladića na studente i njihov upad na Filološki fakultet.

Kako je saopštio Univerzitet u Beogradu, bilo kakav vid nasilja ne priliči demokratskom društvu i akademskoj zajednici. Univerzitet je pozvao studente da obustave blokadu Filološkog i Filozofskog fakultet i da se vrate redovnoj nastavi jer su ispunjeni svi njihovi zahtevi. Na zahteve studenata u blokadi, kako je navedeno, Filološki fakultet je pozitivno odgovorio i studente koji su ostvarili 48 bodova oslobodio je školarina. Takođe, resorno ministarstvo je pozitivno odgovorilio na veliku većinu zahteva SKONUS-a i predstavnika studentskih parlamenata državnih univerziteta. Univerzitet u Beogradu izrazio je zabrinutost zbog poziva političke organizacije „Marks 21“ na blokadu Filološkog i Filozofskog fakulteta i saopštenja beogradske lokalne grupe „Anarhosindikalističke inicijative“. 
„Izražavamo opravdanu bojazan da se studentima manipuliše i protesti koriste u cilju promocije političkih ideja i idela čemu nije mesto u akademskoj zajedici i na Univerzitetu u Beogradu“, ističe se u saopštenju. Dekani su izrazili uverenje da će nadležni organi pronaći vinovnike incidenta i u skladu sa zakonom prema njima postupiti.
Advertisements

Zatvoreno za komentare.