Nova Apple aplikacija: Find My Friends

Objavljeno: oktobar 30, 2011 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized
Oznake:,

Paralelno sa objavljivanjem operativnog sistema iOS 5, Apple je objavio i nekoliko svojih novih iOS aplikacija. Jedna od njih je Find My Friends.

Već sami naziv aplikacije upućuje na njenu osnovnu namjenu, a to je da vam uz pomoć iPhonea, iPada ili iPoda omogući da locirate vaše prijatelje ili članove vaše porodice.

Ova aplikacija će vam veoma olakšati život ukoliko ste ljubomorna osoba, sa manijakalnom potrebom da pratite kretanje svog partnera :D

Šalu na stranu, aplikacija je jako korisna na putovanjima na kojima vam može poslužiti da pratite korak sa vašim saputnicima ili recimo za provjeru da li vam je dijete stiglo iz škole. Ukoliko se nalazite sa svojim prijateljima, često je korisno znati njihove trenutne lokacije.

Aplikacija zahtijeva iOS5, kao i i otvoren iCloud nalog.

Zato je potrebno da se prilikom startovanja aplikacije prijavite uz pomoć svog Apple naloga koji koristite za pristup iCloudu.

Kroz aplikaciju imate mogućnost aktivacije push notifikacija, a uključivanje lokacijskog servisa je obavezno ukoliko želite da omogućite slanje podataka o vašem kretanju drugima.

Aplikacija omogućava privremeno, ali i stalno dijeljenje lokacije sa drugima.

Dijeljenje lokacije je moguće ukoliko prethodno razmijenite zahtjeve.

Sve je vrlo intuitivno napravljeno, a osim na engleskom, aplikacija je dostupna na brojnim jezicima, između ostalih i na hrvatskom.

Find My Friends – Apple

Cijena: besplatna
Datum objavljivanja: 13.10.2011.
Verzija: 1.0
Veličina: 10.4 MB
Kategorija: Socijalne mreže
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 5.0 i kasnije verzije.
iTunes link: http://itunes.apple.com/hr/app/find-my-friends/id466122094?mt=8

Advertisements

Zatvoreno za komentare.