Video igra zaradila milijardu dolara za samo 16 dana

Objavljeno: decembar 13, 2011 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized
Oznake:

Igre iz Call of Duty serijala i do sada su obarale različite rekorde, a prema pisanju The Guardiana sada je posljednja predstavljena igra Call of Duty: Modern Warfare 3 oborila i Avatarov rekord i milijardu dolara zaradila u samo 16 dana.

Koliko je ta brojka velika može se vidjeti kada se uporedi sa filmom Titanik, kojem je trebalo čak tri mjeseca da zaradi milijardu dolara. Da će Call of Duty oboriti sve rekorde postalo je jasno kada su iz Activision Blizzarda, kompanije koja je razvila ovu igru objavili da je u 24 sata od njenog izdavanja u novembru zarađeno čak 400 miliona dolara, odnosno 775 miliona dolara u prvih pet dana.

CEO ove kompanije Bobi Kotik rekao je da je Call of Duty ‘ostavio veliki trag na popularnu kulturu’ te se sada po popularnosti može uporediti s franšizama poput Gospodara prstenova, Zvjezdanih ratova, Hari Potera i NFL-a koji imaju desetine miliona obožavalaca.

Inače, Call of Duty ratna je igra u kojoj gejmeri mogu igrati samostalne misije, ili mogu putem interneta virtuelno ratovati s igračima širom svijeta.

(Dnevnik.hr.)

Advertisements

Zatvoreno za komentare.