Internet u brojkama

Objavljeno: januar 19, 2012 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized
Oznake:, ,

Analitička kuća Pingdom objavila je najnoviju listu statističkih podataka za proteklu godinu.

Na kraju prošle godine broj korisnika Interneta u svijetu iznosio je 2,1 milijardu. Skoro polovina korisnika interneta su osobe mlađe od 25 godina.

Među kontitnetima prednjači Azija sa 922 miliona, a zatim dolaze Evropa sa 476 miliona, Sjeverna Amerika sa 271 i Južna Amerika sa 216 miliona korisnika interneta. Među državama prednjači Kina koja je krajem prošle godine imala 9 miliona korisnika interneta više od Evrope.

 

Facebook je krajem prošle godine imao 800 miliona korisnika, a Twitter 225 miliona.

Stručnjaci ove kuće uz pomoć nekoliko različitih načina mjerenja utvrdili su da je ukupan broj web stranica na kraju prošle godine iznosio oko 555 miliona.

U rezultatima istraživanja stoji da je u svijetu registrovano 95,5 miliona .com domena, 13,8 miliona .net domena i 9,3 miliona .org domena. Što se tiče domena određenih država, njih ima 86,9 miliona. Među njima je i domen.me.

Širom svijeta postoji čak 3.146 milijardi e-mail naloga. Microsoft Outlook je najpopularniji e-mail softver, a koristi ga 27,6 odsto korisnika. Prosječni radnik u nekoj korporaciji svakodnevno primi i pošalje 112 e-mail poruka.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.