Casio G-Shock smartphone

Objavljeno: januar 28, 2012 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized
Oznake:, , ,

Kompnija Casio je predstavila prototip smartphone uređaja G-Shock. Ovaj uređaj namijenjen osobama koje vrijeme provode u ekstremnim uslovima privukao je pažnju velikog broja posjetilaca ovogodišnjeg CES-a.

Uređaj dizajnom podsjeća na ručne satove ove kompanije koje odlikuju jako kućište sa štitnicima od gume i plastike i metalnim poklopcem sa zadnje strane. Zbog toga je otporan na vodu, prašinu i udarce. Telefon može da izdrži pritisak od 1 bara odnosno pad u dubinu od 10 metara. S druge strane može da izdrži pritisak od jedne tone, kao i pad sa visine od tri metra.

mjesto za reklamu

Veliki ekran osjetljiv na dodir ima nekoliko specijalnih vrsta zaštite koje mu omugućavaju otposnost u ekstremnim situacijama. Sa zadnje strane nalazi se kamera sa blicom.

Ovaj model baziran je na operativnom sistemu Android, a opremljen je sa aplikacijama namijenjenim ekstremnim sportistima, planinarima, službama spašavanja, građevinskim radnicima i svima onima koji iz nekog razloga dolaze u ekstremne situacije.

Nažalost, ovo su trenutno jedine dostupne informacije o ovom uređaju. Nema najava da li će on ući u serijsku proizvodnju i kada bi mogao da se pojavi na tržištu.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.