Tuži Google jer ga je snimio dok vrši nuždu

Objavljeno: mart 5, 2012 od strane Ivan Drakic pod Uncategorized
Oznake:

Stanovnik Francuske tuži Google jer ga je vozilo koje snima ulice i puteve za izradu mapa prošlo pored njega dok je obavljao fiziološku potrebu u svojoj bašti.

VAŠINGTON – Kompanija „Google“ se našla u situaciji da je jedan od stanovnika opštine Vern-d’Anžu na zapadu Francuske tuži zbog narušavanja privatnosti, jer je specijalno vozilo koje snima sve ulice i puteve za izradu mapa prošlo pored njega dok je obavljao fiziološku potrebu u svojoj bašti.

Iako je njegovo lice bilo zamagljeno na snimku, svi su ga prepoznali, preneli su danas francuski elektronski mediji.

To je unelo haos u život njega i njegove supruge, po profesiji frizerke, jer su postali predmet podsmeha cele seoske opštine.

Francuz (star oko 40 godina) traži odštetu od 10.000 evra i navodi da je saznao da se njegova fotografija našla i na jednom od veb sajtova u Kanadi, ali i da je predmet ismevanja, kao i da ipak ima pravo da radi na svom posedu šta hoće.

Njegov advokat je zatražio da se fotografija konačno povuče, dok je „Google-ov“ relativizovao stvar navodeći, između ostalog, da se na snimku samo nadzire silueta čoveka i da je potrebno više puta zumirati da bi se videlo šta on radi.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.