Važno je da roditelje naučimo da koriste net

Objavljeno: mart 29, 2012 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija
Oznake:

Radionice vršnjačke edukacije dio su projekta Spajamo generacije, koji partnerski realizuju Telenor i Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije uz posebnu podršku Ministarstva prosvjete i sporta. Projekat se realizuje u 5 crnogorskih opština.

Učenici VI i VII razreda osnovne škole ‘’Blažo Jokov Orlandić’’ iz Bara imali su priliku da čuju nove i korisne informacije o upotrebi Interneta na zabavan i siguran način, ali i da iskažu svoja razmišljanja kada su u pitanju teme odnosa roditelja prema Internetu, zabave i edukacije na Internetu, kao i mogućih zloupotreba.

Svetlana Macanović, direktorica barske osnovne škole
, istakla je da su ‘’radionice bile višestruko korisne za Školu. Prije svega, ova tema od izuzetnog je značaja za učenike, jer većina koristi internet,  ali ne razmišlja o opasnostima koje vrebaju i o mogućim posledicama. Sadržaj pripremljenog materijala je raznovrstan, poučan i veoma koristan, jer učenicima ukazuje na  aspekte Interneta koji mogu ugroziti njihovu bezbjednost. Učenici su dobili konkretna uputstva kako da zaštite sadržaje koje plasiraju na društvene mreže od nepoželjnih posjetilaca koji ih mogu zloupotrijebiti, instrukcije kako da nađu edukativne sajtove i potrebne informacije. U tom smislu, pozitivno je što su radionice realizovali njihovi vršnjaci koji su opet na taj način dobili priliku da razvijaju svoje vještine.“.

‘’Da bi bili slobodniji na Internetu trebamo dobiti na njihovom povjerenju tako što ćemo im pokazati šta radimo na kompjuteru’’ jedno je od zapažanja učesnika radionica na temu odnosa roditelja i Interneta.  Učesnici radionica su govorili o svojim iskustvima i vremenu koje provode na Internetu, dijeleći i savjete jedni drugima uz postavljanje pitanja kako bi riješili nedoumice koje sami imaju.

Ambasadori sigurnog Interneta iz Bara složni su da su radionice bile od koristi ne samo njihovim vršnjacima već i njima jer su i sami učili jako puno od vršnjaka, a stavili se i u ulogu profesora i shvatili koliko je ovaj poziv zahtijevan. Na ovaj način, unapređivali su svoje prezentacione vještine iz radionice u radionicu.
Naredne radionice će biti organizovane na Cetinju, 30. marta i 2. aprila, sa učenicima osnovne škole Lovćenski partizanski odred.

Zatvoreno za komentare.