Marković: Neće doći do gašenja interneta

Objavljeno: mart 30, 2012 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija, Uncategorized
Oznake:,

Infrastruktura koja služi da internet funkcioniše tako je napravljena da je vrlo teško izvesti akciju kojom bi došlo da gašenja interneta rekao je Slobodan Marković iz Uprave za digitalnu agendu.

BEOGRAD – Infrastruktura koja služi da internet funkcioniše tako je napravljena da je vrlo teško izvesti akciju kojom bi došlo da gašenja interneta rekao je danas Slobodan Marković iz Uprave za digitalnu agendu, povodom najave hakerske grupe „Anonimus“ da će sutra potpuno zaustaviti internet.

„Sutra neće doći do gašenja interneta“, rekao je Marković za RTS i dodao da ta grupa preti napadom na nekih 13 osetljivih lokacija koje služe za prevođenje numeričkih adresa.

Ukazujući da ne zna kako bi izgledala Srbija bez interneta, on je obijasnio da je nemoguće na takav način zaustaviti rad interneta i dodao da su mnogi pokušavali, ali da se nijednom nije desilo da internet padne.

„U najgorem slučaju mogu da se dese neka usporenja na određenim delovima interneta odakle dolazi najviše podataka, ali ne nešto što bi trajalo duže od desetak minuta, pola sata“, rekao je Marković i dodao da bi se desilo nešto strašno napad bi morao da traje nekoliko dana.

Hakerska grupa „Anonimus“ zapretila je da će sutra potpuno zaustaviti internet u „Operaciji pomračenje“, koja je na forumima na mreži pokrenula brojne rasprave o tome da li je i kako to moguće izvesti.

Akcije „Anonimusa“ uperene su, kako ističu hakeri, protiv cenzure na internetu i svega što predstavlja krupni kapital.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.