Šta nam sprema „Epl“: Uskoro ćete moći da pričate s televizorom

Objavljeno: april 5, 2012 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija
Oznake:,

Kompanija „Epl“ (Apple), bar prema najavama, ukoro će predstaviti novi prenosivi računar, 4G telefon i televiziju s virtualnim asistentom „Siri“. Ovi uređaji će se pojaviti na tržištu krajem 2012. i početkom 2013. godine.

Sve najviše interesuje koje će karakteristike imati naredni ajfon (iPhone), pogotovo što su mnogi bili razočarani verzijom 4S, predstavljenom krajem prošle godine.

Sada se već nagađa da će petica biti prvi telefon iz „Epla“ s mogućnošću povezivanja na 4G LTE mrežu, što znači mnogo brži prenos podataka u odnosu na dosadašnju 3G verziju.

Takođe, govori se o tome da će biti povećan ekran sa 3,5 inča na 4, dok se o memoriji, brzini procesora i sličnim detaljima još ne zna dovoljno. Ajfon 5 će, prema nekom ustaljenom pravilu, biti predstavljen krajem septembra.

Ono što će mnoge ljubitelje „Eplovih“ proizvoda obradovati jeste novi „MekBuk Pro“ (MacBook Pro). Naime, nova verzija laptopa biće lakša i tanja od prethodne generacije i dolaziće u dve veličine, sa ekranima od 13 i 15 inča. Prema najavama, imaće četvorojezgarne „Intelove“ procesore poslednje generacije, dok se u dizajnu gotovo neće ništa menjati.
Možda najviše misterije izaziva „Epl televizija“, koju mnogi očekuju krajem naredne godine. Postoji tek nekoliko informacija o tom servisu, ali zna se da „Epl“ pregovara s gotovo svim većim televizijskim mrežama o novoj vrsti usluge.

Ona će najverovatnije uključivati kupovinu programa na sličan način kao što se to čini s muzikom putem ajtjunsa (iTunes). Naravno, „Epl“ će obezbediti i hardver za tu uslugu (LCD ekrane će proizvesti „Šarp“), a taj televizor će navodno sadržati i softver poput onih u tabletima i telefonima

To znači da će korisnici moći da razgovaraju s virtuelnim asistentom „Siri“. Ovaj servis bi trebalo da postane dostupan 2013. godine.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.