Facebook kupio i Tagtile

Objavljeno: april 16, 2012 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija
Oznake:,

Društvena mreža Facebook kupila je Tagtile, tvorca popularnog sistema za privlačenje kupaca tako što im dodeljuje određene nagrade ako se tokom posete nekoj trgovini prijave pametnim telefonima.

NJUJORK – Američka kompanija i društvena internet mreža Facebook kupila je Tagtile, tvorca popularnog sistema za privlačenje kupaca tako što im dodeljuje određene nagrade ako se tokom posete nekoj trgovini prijave pametnim telefonima.

Nova Facebook-ova akvizicija usledila je nakon što je ta kompanija za milijardu dolara kupila Instagram, uslužni sistem za deljenje fotografija za iPhone.

„Sa zadovoljstvom potvrđujemo da se osnivači Tagtile-a priključuju Facebook-u i da Facebook postaje vlasnik te kompanije. Već dugo se divimo radu njihovog tima“, navela je američka kompanija u odgovoru na pitanje AFP-a, prenosi SEEbiz.

Da bi se prijavili, kupci treba samo da naslone svoj uređaj na male bele kutije sa senzorima.

Sistem kompanije iz San Franciska omogućava korisnicima iPhone-a i pametnih telefona s operativnim sistemom Android da se prijave u prodavnicama i budu nagrađeni popustima, kuponima ili bodovima za lojalnost.

Zatvoreno za komentare.