Preko noći zaradili milijardu

Objavljeno: maj 26, 2012 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija, Zanimljivosi
Oznake:,

Kevin Sistrom (26) i Majk Kriger (26) obogatili su se preko noći, pošto je osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg za milijardu dolara kupio njihovu kompaniju Instagram. „Veoma mi je drago što smo postigli dogovor o kupoprodaji Instagrama i što će njihov tim uskoro postati deo Fejsbuka”, napisao je Zakerberg na sajtu kompanije.

POSAO – Uslužni sajt za deljenje (šerovanje) fotografija Instagram ima oko 30 miliona korisnika širom sveta, svega trinaestoro zaposlenih i pravi slab promet. Krajem juna, mesec dana pre nego što Fejsbuk izađe na berzu, naći će se u sastavu najpoznatije društvene mreže na svetu.

Majk Kriger i Kevin Sistrom vole lepe stvari i znaju kako će s novcem

Tajna novog Fejsbukovog ogranka je u tome što omogućava svojim korisnicima da sa prijateljima i drugim ljudima razmenjuju fotografije koje su snimili mobilnim telefonima.

Kevin Sistrom nije bio nepoznat Marku Zakerbergu. On je studentu Univerziteta Stanford pre osam godina ponudio posao, ali ga je Sistrom odbio i nastavio studije. Danas kaže da se pomalo kaje zbog te odluke.
Neko vreme je radio u Guglovom imejl servisu Gmail, učestvovao je u pokretanju sajta iz kojeg se razvio Tviter, nakon čega je stvorio aplikaciju Burbn, kako bi delio fotografije s prijateljima.
Ubrzo nakon toga je upoznao Majka Krigera, budućeg suosnivača Instagrama, koji je tada bio oduševljeni korisnik Sistromove aplikacije. Petnaest meseci kasnije, pre godinu dana, osnovali su Instagram.
Ubrzo nakon objavljivanja vesti o prodaji aplikacije, generalni direktor Sistrom napisao je na sajtu kompanije: „Van sebe smo od sreće!” To slobodno mogu i da budu, jer će im Mark Zakerberg isplatiti milijardu dolara u gotovini i akcijama.
I Sistrom i Kriger vole lepe stvari. Krigerova slabost su oldtajmeri, a Sistrom obožava odela od rebrastog somota i leptir-mašne. Obojica su nedavno izjavila da uživaju u dobroj hrani, kvalitetnim vinima i šampanjcu, a ubuduće će sve to moći sebi da priušte.
Ovo je svakako najunosniji posao u kratkoj istoriji postojanja Instagrama. „Važno je da se zna – Instagram neće nestati. Radićemo sa Fejsbukom da bismo razvili Instagram i stvorili mrežu“, navodi se na sajtu kompanije.
Advertisements

Zatvoreno za komentare.