„Samsung“ ismeva fanove „Epla“

Objavljeno: septembar 25, 2012 od strane Ivan Drakic pod Zanimljivosi
Oznake:,

Južnokorejski elektronski gigant „Samsung“ objavio video snimak u kome ismeva fanove američke informatičke kompanije „Epl“ koji čekaju u redu, ne znajući zašto, da bi kupili „ajfon 5“.

SEUL – Južnokorejski elektronski gigant „Samsung“ objavio je novi video snimak u kome ismeva fanove američke informatičke kompanije „Epl“ koji čekaju u redu, ne znajući previše zašto, da bi kupili nov „Eplov“ „pametan“ mobilni telefon – „ajfon 5“ odmah posle njegovog lansiranja, preneli su francuski elektronski mediji.

„Bitka“ između dva giganta se tako nastavlja.

Iznos odštete koju južnokorejska elektronska kompanija „Samsung“ treba da plati američkoj informatičkoj kompaniji „Epl“ za kršenja njenog prava na intelektualno vlasništvo mogao bi, istovremeno, da bude utrostručen i poveća se sa jedne na tri milijarde dolara, preneli su francuski elektronski mediji.

„Epl“ planira da zatraži od američkog suda to povećanje kazne, pozivanjem na dimenziju namernog kršenja intelektualnog vlasništva.

„Samsung“, sa svoje strane, planira da obori presudu na drugostepenom sudu.

Sud u Kaliforniji je ocenio da je „Samsung“ izvršio kršenje nekih „Eplovih“ patenata i kopirao njegove popularne uređaje – „tablet“ uređaj „ajped“ i „pametni“ mobilni telefon „ajfon“, osudivši južnokorejsku kompaniju da plati više od milijardu dolara odštete.

„Epl“ je, nakon što je u SAD pobedio u sudskom procesu protiv „Samsunga“, smanjio snabdevanje „Samsungovim“ čipovima svoje nove „pametne“ mobilne telefone „ajfon“, preneli su francuski elektronski međi.

„Samsung“ je jedan od glavnih snabdevača „Epla“, on proizvodi čipove – DRAM i „fleš“ memoriju – NAND za telefone „ajfon“ i „tablet“ uređaje „ajped“ svih generacija.

Smanjenje snabdevanja je jedna od prvih posledica konflikta između „Epla“ i „Samsunga“.

Kompanija „Epl“ je, takođe, podnela novu tužbu usmerenu na dobijanje zabrane u SAD najnovijeg modela „pametnih“ mobilnih telefona kompanije „Samsung“ – „galaksi S3“, objavljeno je na veb sajtu boursier.com.

„Galaksi S3“ se tako pridružio listi „smarfona“ i „tablet“ uređaja firme „Samsung“ za koje „Epl“ traži zabranu prodaje u SAD.

Tanjug | 25. septembar 2012.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.