Hakeri srušili sajt Kombank arene

Objavljeno: decembar 16, 2012 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija, Zanimljivosi
Oznake:,

Hakeri su u petak upali na zvanični sajt Kombank arene. Problem brzo otklonjen i odmah kontaktirano Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije.

Arena

Hakeri su u petak upali na zvanični sajt Kombank arene, ali je problem brzo otklonjen i odmah kontaktirano Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije kako bi se utvrdilo ko stoji iza toga.

„Oštro osuđujemo ovaj vid izražavanja neprijateljstva, jer je sajt Kombank arene informativnog karaktera na kome su predstavljeni svi događaji koji se održavaju u Areni, a među njima i više onih od međunarodnog značaja kao što je trenutno aktuelno Evropsko prvenstvo za žene u rukometu“, navedeno je u saopštenju Uprave Kombank arene.

Sajt Arene povezan je sa operaterom preko koga se kupuju ulaznice za sve događaje u Areni, uključujući i navedeno Evropsko prvenstvo za žene u rukometu.

„Ovakve hakerske hirove smatramo neprimernim. Kombank arena je mesto gde su stvarane isključivo lepe i pozitivne uspomene i daćemo sve od sebe da tako ostane“, dodaje se u saopštenju.

Hakerski upad na sajt Arene osudila je i Beogradska kulturna mreža, koja 22. decembra u Areni organizuje koncert grupe „Prljavo kazalište“.

Oni su izrazili uverenje da će Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije preuzeti odgovarajuće mere, a „sugrađani pokazati i dokazati da muzika nema i ne treba da ima veze sa politikom i da je Beograd bio i ostao grad u kome je svaka muzička grupa bezbedna i dobrodošla“.

Tanjug

Advertisements

Zatvoreno za komentare.