„Skype“ nije prijavljen kao operater

Objavljeno: mart 12, 2013 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija
Oznake:,

Vlasti za regulisanje poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja u Francuskoj informisale su pravosuđe o mogućem propustu komunikacionog softvera „Skype“ da ispuni obavezu da se prijavi kao komunikacioni operater.

skype - logo

skype – logo

PARIZ – Vlasti za regulisanje poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja u Francuskoj, Arcep, objavile su u utorak da su informisale pravosuđe o mogućem propustu komunikacionog softvera „Skype“ da ispuni svoju obavezu da se prijavi kao komunikacioni operater u Francuskoj, objavljeno je u utorak na veb sajtu expansion.com.

Arcep podseća da obavljanje poslova operatera elektronskih komunikacija u Francuskoj ne zahteva administrativnu dozvolu, već samo preliminarnu izjavu, ali da neizvršavanje tog postupka ipak predstavlja krivično delo.

Arcep podseća i da obavljanje poslova operatera elektronskih komunikacija, pre svega pružanje telefonskih usluga javnosti, obuhvata i poštovanje određenih obaveza, među kojima je i preusmeravanje hitnih poziva posredstvom rutera.

Korisnici „“Skype“-a, koga je 2011. godine kupio „Majkrosoft“, mogu realizovati audio ili video pozive besplatno ili po nižoj ceni preko interneta koristeći svoj računar, „pametan“ mobilni telefon ili „tablet“ uređaj, ne koristeći mreže fiksne telefonije.

Tanjug | 12. mart 2013.

Zatvoreno za komentare.