Je li došao kraj Nexus liniji telefona?

Objavljeno: februar 2, 2014 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija

Eldar Murtazin nije mogao ni zamisliti kako će jedan njegov tweet uzdrmati IT zajednicu. Naime, ovaj urednik Mobile Reviewa objavio je preko svojeg Twitter profila kako od iduće godine ostajemo bez Nexus linije uređaja.

Nexus linija je, nažalost, postala misao u glavama ljudi kao jedna vrsta jeftine alternative „normalnim“ pametnim telefonima. Ako tražimo razlog zbog kojega bi se ukinula Nexus linija, onda uzrok trebamo tražiti u odluci od strane Googlea da vlastite Nexus uređaje u 2015. godini zamijeni s uređajima iz Play Edition linije.

Treba naglasiti kako trenutni Play Edition mobiteli imaju tvorničku verziju Androida, ne sadrže aplikacije drugih proizvođača i puno su skuplji su od standardnih modela. Izgleda kako ćemo dobiti novu seriju i novo ime koje je za sada čista enigma.

nexus

Čini se kako nas Murtazin priprema na posljednji Nexus, a Google za sada mudro šuti – ni glasa od njih. Inače, Murtazin je imao nekoliko „izleta“ u vezi predviđanja koje su se pokazale istinitima, no bilo je i slučajeva gdje je u potpunosti „fulao“ i pogriješio s prognozom.

Advertisements

Zatvoreno za komentare.