Regionalno takmičenje „Ministry of Data“

Objavljeno: oktobar 21, 2015 od strane Ivan Drakic pod Vijesti

U četvrtak, 22. oktobra, predstavnici UNDP-a i Slovačkog Ministarstva finansija će predstaviti „Ministry of Data“ takmičenje na Elektrotehničkom fakultetu. Prezentacija će biti održana u Svečanoj sali Fakulteta (preko puta Studentske službe) u 13.00 h.

„Ministry of Data“ je regionalni izazov za razvoj kreativnih i interaktivnih e-rješenja u formi Web platformi i mobilnih aplikacija, koja predstavljaju „open data“ na način koji je dostupan građanima. Cilj izazova je da se podigne svijest i aktiviraju građani preko bolje pristupačnosti dostupnim zvaničnim bazama podataka država u regionu.

Na Web stranici izazova nalaze se baze podataka iz zemalja regiona koje se mogu koristiti u ovom takmičenju.

Do 1. novembra je potrebno registrovati tim i ideju kako se tehnologija i open data mogu koristiti za aktivinije građane. Četiri izabrane ekipe putovaće u Sloveniju 17-18. novembra da učestvuju u bootcampu, gde će biti podržani od iskusnih mentora u razvoju svojih ideja.

Pobednici izazova će biti nagrađeni sa seed investicijom u iznosu do 10.000 $, uz mentorstvo iskusnih developera/biznis lidera u regionu.

http://www.etf.ucg.ac.me/obavjestenjaDogadjajiVijesti.php?tip=obavjestenje&id=158

Zatvoreno za komentare.