Srpski sajt prodat za čak 15 miliona evra!

Objavljeno: april 7, 2016 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija, Uncategorized, Zanimljivosi
Oznake:,

AskGemblers kupila malteška kompanija Catena Media. Osnovan pre devet godina i ima samo 30 zaposlenih. Popularnost stekao prikupljanjem iobjavama komentara uz ocene kazina.

NAJPOSEĆENIJI sajt za rangiranje kazina i ocene igrača AskGemblers.com, prodat je firmi sa Malte Catena Media za čak 15 miliona evra, što je, verovatno, jedna od najuspešnijih javnih prodaja srpske tehnološke firme! Ovaj veb-portal je već tri godine zaredom proglašavan za najbolji sajt igara na sreću na svetu.

Domaći sajt AskGemblers.com popularnost je stekao prikupljanjem i objavama komentara uz ocene kazina, pruživši tako proverene informacije korisnicima u vezi sa onlajn klađenjem. Uz to, ovaj portal pomaže rešavanje sporova oko isplate dobitaka i bonusa, te je servis pomogao igračima da povrate čak 5,6 miliona dolara, u 63 odsto rešenih problema korisnika.

AskGemblers.com osnovan je 2006. godine zahvaljujući Igoru Šalindriji koji je, godinu dana ranije, počeo da radi kao šanker u jednom kazinu. Zahvaljujući interesovanju za veb, prešao je u internet odeljenje kompanije, a potom, proslavljenim sajtom, zaslužio poverenje igrača, ali i kazina širom sveta. Svih 30 zaposlenih u ovoj firmi, nakon ove akvizicije, imaće priliku da nastavi da radi za maltešku kompaniju Catena Media, koja je osnovana čak šest godina posle proslavljenog srpskog sajta. Ova kompanija broji oko 130 zaposlenih, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Velika Britanija.

Prema pisanju portala Startit, prihodi AskGemblersa u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000 evra, sa profitnom stopom koja prelazi 80 odsto, a više od tri miliona posetilaca mesečno zatraži pomoć, ili se informiše na ovom sajtu.

OCENE I ŽALBE

NA sajtu AscGamblers.com nalaze se mnogobrojna kazina koja je moguće oceniti, izneti žalbu, ali istu i pročitati. Oni takođe imaju i „crnu listu“ na kojima se, prema oceni igrača, nalaze i najomraženija kazina, koja nisu isplatila dobitke, sve u cilju „fer pleja“ i pomoći onlajn igračima.

Zatvoreno za komentare.