Samo za one kojima je uvek malo memorije na telefonu

Objavljeno: decembar 15, 2017 od strane Ivan Drakic pod Tehnologija, Uncategorized
Oznake:, ,

Ma koliko prostora imali na smartfonu, ima onih korisnika koji ga uvek iskoriste. Biće zanimljivo videti ko će uspeti da „popuni“ memoriju od 512 gigabajta.

Naime, Samsung počinje proizvodnju prvog ugrađenog, univerzalnog Flash Storage (eUFS) rešenja od 512 gigabajta (GB) za mobilne uređaje nove generacije.

eUFS od 512GB je ugrađeno rešenje za skladištenje na premijum pametnim telefonima, savladavajući potencijalna ograničenja u performansama sistema koja se mogu pojaviti prilikom korišćenja mikro SD kartica.

Ova memorija se sastoji od osam 64-slojnih 512Gb V-NAND čipova i kontrolnog čipa, zajedno uklopljenih, udvostručuje gustinu Samsungovog prethodnog 48-slojnog 256GB eUFS-a koji se temelji na V-NAND-u, u istoj količini prostora kao i paket od 256GB. Povećani kapacitet skladištenja eUFS-a omogućiće znatno šire iskustvo korišćenja pametnih telefona. Na primer, novi visoki kapacitet eUFS omogućiće pametnom telefonu da uskladišti oko 130 4K Ultra HD (3840×2160) video zapisa u trajanju od 10 minuta*, što je desetostruko više u odnosu na 64GB eUFS koji može da skladišti do 13 video zapisa iste veličine.

Samsungov 512GB eUFS takođe ima snažne performanse za čitanje i pisanje. Sa svojim sekvencijalnim čitanjima i zapisima koji dosežu do 860 megabajta u sekundi (MB / s) i 255MB / s, ugrađena memorija od 512GB omogućuje prenos video zapisa od 5GB koji je ekvivalent Full HD na SSD za otprilike šest sekundi, više od osam puta brže nego tipična microSD kartica.

izvor: BLIC

Zatvoreno za komentare.